Omgeving

 

Mirtos

Mirtos is nog een echt gezellig authentiek dorp aan de zuidkust van Kreta met smalle straatjes en een kleine boulevard. Er wonen ongeveer 700 mensen. Hier kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen; er zijn twee supermarktjes, een slager en er is een bakker die, behalve op zon- en feestdagen (en dat zijn er nogal wat!), dagelijks vers brood verkoopt!

Midden in het dorp zijn een paar taverna´s, kafenions en het hotel van Mirtos. De meeste restaurantjes liggen aan de boulevard waar je met uitzicht over zee heerlijk kunt eten. Tevens kun je hier gebruik maken van gratis ligbedjes.
Voor meer uitgebreide informatie over Mirtos, klik hier.

Wandelen met Angela

In het voor- en naseizoen en in de winter periode is het geweldig wandelen in de omgeving. Vanuit het huis loop je zo de natuur in.
Daarbij kun je goed gebruik maken van de gids Angela Sturmayr. Ze kent het gebied zeer goed, daarnaast weet ze veel te vertellen over alle planten en dieren tijdens een wandeling. Het is zeer zeker de moeite waard!
Mocht je interesse hebben om met haar een wandeling te maken, klik hier voor meer informatie.

Mithi

Even voorbij het huis kom je in het dorpje Mithi, een traditoneel Kretenzisch dorpje.
Voor wie van rust en gastvrijheid houdt is dit een heerlijke plek om op een terrasje neer te strijken en het langzame dorpsleven aan zich voorbij te zien trekken.

Sarakina kloof

Wanneer je door het dorp Mithi loopt kom je ongeveer 2 km verder de ingang van de Sarakina kloof tegen. De Kretensers noemen het de mooiste kloof van Kreta. Vooral begaanbaar in de zomermaanden vanwege het vele water in de winter, is het vooral een klim- en klautertocht over grote rotsblokken tussen steile rotswanden. Het is een enorme belevenis en zeer de moeite waard!

Tertsa

Een dorpje aan de kust, 5 kilometer ten westen van Mirtos, waar de tijd echt stil heeft gestaan. Er wonen 40 zeer gastvrije mensen. Vooral bekend om de heerlijke stranden (kilometers lang waar je bijna niemand tegenkomt). Recreëer hier gerust zoals je wilt. Niemand zal gek opkijken als je besluit je zwemkleding in de strandtas te laten. Maar kijk er niet vreemd van op als anderen dat ook doen.
En niet te vergeten het restaurant waar veel Kretensers voor omrijden: “O Lambros“. Hier moet je een keer gegeten hebben!

Ierapetra

Op 20 minuten afstand van het huis ligt Ierapetra. De meest zuidelijke stad van Europa. Het is een “mondaine“ badplaats met leuke winkels en een mooie boulevard. Ierapetra heeft alle belangrijke faciliteiten: van ziekenhuis tot supermarkt en van pinautomaat tot pizzeria. Kortom voor alle belangrijke zaken zul je een bezoekje moeten brengen aan dit heerlijke stadje, vergeet dan niet lekker uit eten te gaan aan de boulevard!

 

Mirtos is nog een echt gezellig authentiek dorp aan de zuidkust van Kreta.

Chrissi Island

Sarakinakloof