Omgeving

 

Mirtos

Mirtos is nog een echt gezellig authentiek dorp aan de zuidkust van Kreta met smalle straatjes en een kleine boulevard. Er wonen ongeveer 700 mensen. Hier kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen; er zijn twee supermarktjes, een slager en er is een bakker die, behalve op zon- en feestdagen (en dat zijn er nogal wat!), dagelijks vers brood verkoopt!

Midden in het dorp zijn een paar tavernas, kafenions en het hotel van Mirtos. De meeste restaurantjes liggen aan de boulevard waar u met uitzicht over zee heerlijk kunt eten. Tevens kunt u hier gebruik maken van gratis ligbedjes.
Voor meer uitgebreide informatie over Mirtos, klik hier.

Wandelen met Angela

In het voor- en naseizoen en in de winter periode is het geweldig wandelen in de omgeving. Vanuit het huis loopt u zo de natuur in.
Daarbij is het mogelijk om met gids Angela Sturmayr te wandelen. Zij kent het gebied zeer goed, daarnaast weet ze veel te vertellen over alle planten en dieren tijdens een wandeling. Het is zeer zeker de moeite waard!
Mocht u interesse hebben om met haar een wandeling te maken, klik hier voor meer informatie.

Mithi

Even voorbij het huis ligt het dorpje Mithi; een traditoneel Kretenzisch dorpje.
Voor wie van rust en gastvrijheid houdt is dit een heerlijke plek om op een terrasje neer te strijken en het langzame dorpsleven aan zich voorbij te zien trekken.

Sarakina kloof

Wanneer u door het dorp Mithi loopt vindt u ongeveer 2 km verder de ingang van de Sarakina kloof. De Kretensers noemen het de mooiste kloof van Kreta. Vooral begaanbaar in de zomermaanden vanwege het vele water in de winter, is het vooral een klim- en klautertocht over grote rotsblokken tussen steile rotswanden. Het is een enorme belevenis en zeer de moeite waard!

Tertsa

Een dorpje aan de kust, 5 kilometer ten westen van Mirtos, waar de tijd echt stil heeft gestaan. Er wonen 40 zeer gastvrije mensen. Vooral bekend om de heerlijke stranden (kilometers lang waar u bijna niemand tegenkomt). Recreëer hier gerust zoals u wilt. Niemand zal gek opkijken als u besluit de zwemkleding in de strandtas te laten. Maar kijk er niet vreemd van op als anderen dat ook doen.
En niet te vergeten de twee tavernas ‘Lambros en Stefania’ waar veel Kretensers voor omrijden. Hier moet u een keer gegeten hebben!

Ierapetra

Op 20 minuten afstand van het huis ligt Ierapetra. De meest zuidelijke stad van Europa. Het is een “mondaine“ badplaats met leuke winkels en een mooie boulevard. Ierapetra heeft alle belangrijke faciliteiten: van ziekenhuis tot supermarkt en van pinautomaat tot pizzeria. Kortom voor alle belangrijke zaken kunt u een bezoekje brengen aan dit heerlijke stadje; vergeet dan niet lekker uit eten te gaan aan de boulevard!

 

Mirtos is nog een echt gezellig authentiek dorp aan de zuidkust van Kreta.

Met de boot vanuit Ierapetra naar Chrissi Island

Klimmen en klauteren in de Sarakinakloof